top of page

B a d k a r s b e r ä t t e l s e r

Klicka på händerna!

images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
images.png
unnamed (1).png

Den irländske fotografen Michael Walsh har under flera år dokumenterat och forskat kring dessa vilda badkar i sina hemtrakter i sydvästra Irland. Michael har upptäckt att varje badkar har sin unika historia och personlighet. På Ölands Museum Himmelsberga möter du några av de irländska badkaren förevigade i stora plåtfotografier.

Badkaret har en lång och spännande historia. I mitten 1900-talet blir badkar vanliga i våra hem. Men under de senaste decennierna har de blivit alltmer sällsynta, åtminstone inomhus. Istället hittar vi dem ute i landskapet där de förvandlats, förvildats och blivit till ett modernt kulturarv.

Med inspiration från Michaels utforskningar djupdyker Experimentellt kulturarv under 2022 i badkarets fascinerade historia och modernitetens föreställningar kring smuts och renhet. Det gör vi med en serie händelser som äger rum på Ölands Museum Himmelsberga, vid Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö och här hemsidan. Håll utkik i vårt program!

 

Under året samlar vi in badkarsberättelser från alla som vill dela med sig. Här ovan kan du ta del av personliga berättelser och reflektioner i form av texter, bilder och filmer förknippade med badkar. I en anda av medborgarforskning vill vi gemensamt undersöka badkarens roll i våra liv. Har du ett speciellt badkarsminne som du vill dela med dig av här? Skriv till oss på vår kontaktsida!

bottom of page